Zilvervisjes

5 manieren om van zilvervisjes af ​​te komen

Van alle insectenplagen is het zilvervisje misschien wel het meest hardnekkige. Zilvervisjes zijn meestal een plaag van overlast, omdat ze boeken, behang en kleding met hun uitwerpselen vernietigen. Als je zilvervisjes in huis hebt, wil je deze zo snel mogelijk kwijt!

Ongediertebestrijding Twente helpt u graag met de bestrijding, maar u kunt zelf ook al maatregelen nemen…
Volg deze stappen voor een effectief ongediertebestrijdingsplan.


1. Afdichten voedsel 

Je wilt niet ontdekken dat je favoriete pasta volzit met kronkelende zilvervisjes. Ongediertebestrijding Twente raadt het afdichten van droge goederen zoals granen, pasta, rijst, meel, suiker en voedsel voor huisdieren in stevige, luchtdichte potten aan om te voorkomen dat de zilvervisjes deze verleidelijke voedselbronnen kunnen bereiken.


2. Verminder de vochtigheid

Zilvervisjes gedijen het liefst in vochtige omgevingen. Haal deze favoriete omstandigheden weg door een ontvochtiger in vochtige kelders te gebruiken, lekkende leidingen dicht te repareren en ervoor te zorgen dat de badkamer goed geventileerd is. Je moet ook het weer buiten houden door scheuren in muren te dichten en ervoor te zorgen dat dakgoten en regenpijpen schoon zijn, zodat het water naar beneden kan lopen en niet blijft staan.


3. Oud papier

Zilvervissen houden er ook van om zich te verschuilen in oude kranten, tijdschriften en boeken.
Als je bureau verspreid is met vellen papier, raden wij aan deze in luchtdichte bakken te bewaren.
Bewaar alle overige papieren documenten, boeken, etc. ook in luchtdichte bakken, vooral als dit in de kelder of op zolder worden bewaard.


4. Bestrooi diatomeeënaarde

Diatomeeënaarde, of DE, is een wit kruimelig poeder bestaande uit de versteende overblijfselen van diatomeeën (kiezelwieren). Wanneer zilvervisjes in contact komt met deze poeder, vernietigt het hun buitenste wasachtige coating, waardoor ze hun vocht verliezen en afsterven. Je kunt het rond de plinten in je huis strooien en op andere plaatsen waar je zilvervisjes gezien hebt.
Ongediertebestrijding Twente raadt aan het ‘s avonds toe te passen, omdat het nachtdieren zijn.


5. Vraag het de expert

Han Schorfhaar van Ongediertebestrijding Twente is de expert voor het verdelgen van ongedierte als zilvervisjes. Neem contact met ons op en wij helpen u graag met het bestrijden van deze plaaggeesten.