06 - 531 657 75

Voorkomen is beter dan genezen!

Ongediertebestrijding Twente lost niet alleen uw probleem op, maar zoekt ook naar de oorzaken. Met een passend advies zorgen wij ervoor dat uw ongedierte buiten blijft of een wespennest verwijdert.

Wij bestrijden op een professionele manier de meest voorkomende ongedierte zoals muizen, ratten, wespen, houtworm, boktor, zilvervisjes, vliegen, kakkerlakken, etc.

ALMELO

Ons werkgebied is in Twente georiënteerd en zijn dan ook vaak in Almelo en omgeving actief.

Wij zijn specialist in het voorkomen en bestrijden van een wespennest maar ook ongedierte zoals muizen, ratten, wespen, houtworm, boktor, zilvervisjes, vliegen, kakkerlakken, etc.

Dit doen wij voor o.a. particulieren, bedrijven en de agrarische sector.

Ons kwaliteitskeurmerk staat garant dat wij de uitvoering van werkzaamheden op een professionele werkwijze worden uitgevoerd.

Ons bedrijf kenmerkt zich door:

    Snelle service

    Persoonlijke aandacht en service

    Betrouwbaarheid en goede certificatie

 

Wespen komen veel voor in Nederland. In het voorjaar beginnen wespen het wespennest te bouwen, maar in de late zomer beginnen wespen vervelend gedrag te vertonen. Als je hierop reageert, worden ze agressief en zullen de wespen je steken.

Tips
– Als kinderen limonade morsen, trek ze dan onmiddellijk schone kleding aan. Zorg er ook voor dat de handen en monden van kinderen altijd schoon zijn. Laat kinderen eventueel drinken met een rietje.
– Dek voedsel altijd buiten af. Wespen eten graag en brengen zo bacteriën over op je voedsel.
– Raak niet in paniek als er een wesp in je buurt vliegt. De kans dat ze zich bedreigd voelen en gaan steken is veel groter.

Levenscyclus van wespen
De koningin begint in het voorjaar met de bouw van het wespennest. Uit de eerste eieren komen de werkers, die het nest verder uitbreiden en voor de larven zorgen. De koningin legt nu alleen eieren, tot duizend per dag en komt niet meer uit het wespennest. De jonge koninginnen komen uit de laatste eieren. Deze kunnen worden bevrucht door meerdere mannen en overwinterd. De rest van de wesppopulatie sterft zodra het winter wordt.

Ontwikkeling van wespen
In de zeshoekige kammen in het wespennest legt de wespkoningin haar eieren. Voordat ze naar de winterslaap ging, werden alle vijftigduizend eieren bevrucht in haar lichaam. Uit de eieren komen de wespenlarven die door de werkers worden gevoed. Na het verpoppen van de larven worden de wespen volledig ontwikkeld. De wespenkoningin plaatst ook onbevruchte eieren, waaruit de mannelijke wespen komen.

Wespennest
Wespen leven in een wespennest. Ze bouwen dit nest volledig door houtvezels heel fijn te kauwen tot papierachtige pulp. De plaatsen waar ze hun nest bouwen zijn heel verschillend. Van oude muisgaten in de grond tot de spouwmuur van je huis of onder je dakpannen. Een wespennest heeft meerdere ingangen. Wespen hebben vaste vliegroutes naar het nest.

Wat eten wespen?
Wespen werken altijd van zonsopgang tot zonsondergang om voedsel te krijgen voor de wespenlarven. Een gevoede larve scheidt een druppel vloeistof af die als voedsel voor de werkers dient. Wespen vangen veel insecten en zijn dol op suikerachtige producten. Ze houden ook van eiwitrijk voedsel zoals vlees en vis. Al het voedsel dat de wespen verzamelen, is echter voor de larven.

Wespensteek
Een wespensteek is meestal onschuldig ondanks de pijn. Wespen blijven alleen hangen als ze zich bedreigd voelen of als je het nest van de wespen bedreigt. Wespen vallen aan vooral uit de verdediging. De steek van een wesp heeft geen weerhaken en blijft niet achter in uw huid. Een wesp kan daarom meerdere keren steken. Een kleine hoeveelheid gif wordt tijdens het steken in het slachtoffer geïnjecteerd. Dit gif fungeert ook als een lokstof voor de andere wespen van het wespennest. Ze vallen massaal aan in geval van een grote dreiging. Wespengif is in principe voor de meeste mensen niet schadelijk voor de gezondheid.

Wespensteek behandelen
Als je gestoken bent, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de wespensteek te behandelen:

– Probeer het gif onmiddellijk op te zuigen, zorg ervoor dat dit direct na de steek gebeurt. Je kunt dit met je mond doen. Zorg ervoor dat u het gif niet doorslikt.
– Houd de plek waar je bent geprikt goed in de gaten. Is de zwelling te rood en te groot? Bel dan een arts.
– Koel de plek met ijs, dit vermindert de zwelling.
– Plaats een natte aspirine op de plek waar je geprikt bent. Hierdoor trekt het gif in de tablet en de stoffen van de aspirine in de wond. Dit vermindert de pijn en gaat sneller voorbij.
– Wrijf de plek in met azijn. Dit zorgt ervoor dat het gif zich niet verder in uw lichaam verspreidt. De jeuk wordt dan minder intens.

Hoe voorkom je een wespensteek?
Je krijgt niet zomaar een wespensteek. Een wesp steekt alleen uit verdediging. Het is mogelijk dat een wesp je als een bedreiging ziet. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je tekort komt aan het wespennest of als je wild om je heen begint te slaan. Het is daarom belangrijk om kalm te blijven wanneer een wesp naar je toe komt. Het insect vliegt dan automatisch weg. Zorg ervoor dat je zoete drankjes bedekt en als je uit blikjes of flessen drinkt, doe dit dan met een rietje. Een wesp kan vast komen te zitten in je drankje en in je mond belanden. Een steek in je mond is extra pijnlijk en gevaarlijk.

Allergie voor wespen
Een wespensteek kan verschillende gevolgen hebben. Het gif is in principe niet schadelijk voor je gezondheid, maar iedereen reageert anders op een steek. Bent u mogelijk allergisch voor het gif, dan heeft de steek een extreem effect. Voor mensen met een allergie voor wespen is wespensteek mogelijk dodelijk. Symptomen van de allergische reactie zijn:

– Rode vlekken, ernstige jeuk en zwelling van lippen en / of ogen
– Beklemming, kortademigheid of piepende ademhaling
– Onwel worden of (dreigend) bewustzijnsverlies

De symptomen van een allergische reactie op wespengif treden meestal binnen een kwartier na de steek op. Dit wordt een anafylactische shock genoemd.

Wat moet ik doen in geval van een allergische reactie na een wespensteek?
Het Rode Kruis vertelt op hun website meer over eerste hulp bij wesp, maar in feite zijn dit de belangrijkste stappen:

– De mensen waarvan bekend is dat ze allergisch zijn voor wespen, dragen meestal een EpiPen. Het is belangrijk dat de dosis adrenaline zo snel mogelijk wordt toegediend door te prikken met de pen in het been.
– Mensen die na een wespensteek voor het eerst een allergische ziekte ontwikkelen, hebben zo snel mogelijk medische hulp nodig. Bel meteen 112.
– Zelfs als u niet bekend bent met een allergie voor wespengif, is het soms verstandig om de arts te bezoeken. Bijvoorbeeld als u gestoken bent in uw mond, keel, neus, nek of tong of als zwelling optreedt op andere plaatsen dan waar u gestoken bent.

Voedselvergiftiging door wespen
Wespen eten graag met ons mee. Ze zijn voornamelijk afhankelijk van suikerhoudende en eiwitrijke voedingsmiddelen. Wespen vervoeren echter ook bacteriën en ziekteverwekkers. Ze laten ook hun urine en uitwerpselen op ons voedsel achter. Wanneer we dit eten, kan dit voedselvergiftiging veroorzaken. Dek voedsel en dranken daarom altijd buitenshuis goed af.

Professionele wespenbestrijding
Als je niet zeker weet of je wespen hebt, neem dan contact op met ons op. Onze lokale wespenbestrijders verwijderen de wespen binnen 24 uur professioneel bij u thuis.

Bel of mail Ongediertebestrijding Twente (Han Schorfhaar) en maak vandaag nog een afspraak. Wij komen graag bij u langs!

ALMELO

Om een wespennest uit te roeien, moet je zijn uitgerust met een volledig wespenpak en hoofddoek die aan de polsen, enkels en kraag is afgedicht. Een wespennest heeft meestal een enkele opening (meestal naar de bodem), waar de wespen binnenkomen en verlaten. Het is cruciaal dat de structuur van het wespennest niet wordt verbroken tijdens de behandeling of de geïrriteerde wespen verspreiden zich in alle richtingen en veroorzaken nog grotere problemen.

Een wespennest bevindt zich vaak buiten bereik, waarbij gebruik van een ladder en / of andere gespecialiseerde apparatuur is vereist. Als eliminatie noodzakelijk wordt geacht, is een ​​professionele wespenbestrijder geen overbodige luxe.

Han Schorfhaar