06 - 531 657 75

Voorkomen is beter dan genezen!

Ongediertebestrijding Twente lost niet alleen uw probleem op, maar zoekt ook naar de oorzaken. Met een passend advies zorgen wij ervoor dat uw ongedierte buiten blijft of een wespennest verwijdert.

Wij bestrijden op een professionele manier de meest voorkomende ongedierte zoals muizen, ratten, wespennesten, houtworm, boktor etc.

MARKELO

Ons werkgebied is in Twente georiënteerd en zijn dan ook vaak in Markelo en omgeving actief.

Wij zijn specialist in het voorkomen en bestrijden van een wespennest maar ook ongedierte zoals muizen, ratten, wespen, houtworm, boktor, zilvervisjes, vliegen, kakkerlakken, etc. Dit doen wij voor o.a. particulieren, bedrijven en de agrarische sector in Markelo. Ons kwaliteitskeurmerk staat garant dat wij de uitvoering van werkzaamheden op een professionele werkwijze worden uitgevoerd.

 

Ons bedrijf kenmerkt zich door:

    Snelle service

    Persoonlijke aandacht en service

    Betrouwbaarheid en goede certificatie

 

Wespenbestrijders hebben het de afgelopen jaren steeds drukker. Een bedrijf dat het gif maakt om wespen te bestrijden, merkt nu al een verdubbeling in de verkoop ten opzichte van vorig jaar. En dat kan kloppen: Nature Today laat weten dat het aantal wespennesten dit jaar flink hoger ligt dan in 2018, 2017 en 2016.

Door de kou in februari, maart en april komen de meeste koninginnen dit jaar pas halverwege april uit hun winterslaap. De eerste maand na het ontwaken zijn ze nog erg kwetsbaar en kunnen ze niet goed tegen kou en regen. Maar in april en mei zijn de temperaturen dusdanig hoog dat de meeste koninginnen het overleven.

Overlast
Her en der worden de eerste wespen al gespot, bijvoorbeeld op terrasjes of in de achtertuin. Wespen komen op verschillende dingen af, allemaal met een andere reden.

Vlees: wanneer je wespen op vlees ziet zitten, zijn ze op zoek naar eiwitten om larven te voeren.
Hout: als wespen aan je schutting of tuinmeubels knagen, verzamelen ze houtsnippers om het wespennest mee te maken.
Zoetigheid: zie je wespen op zoetigheid afkomen, dan is het wespennest bijna klaar en neemt het aantal larven af.

De echte overlast moet dus nog komen, als de wespen op onze zoete drankjes en ijsjes afkomen. Dit jaar gaan we deze overlast waarschijnlijk al voor het eind van augustus ervaren. Dat komt door de hoge temperaturen van de afgelopen tijd, die de aankomende twee weken nog zullen aanhouden.

Zo stuur je wespen weg:

• Dek je zoete drankje af en drink uit een rietje
Wespen komen af op zoetigheid, dek dus je zoete drankje af met bijvoorbeeld cellofaan en prik daar een rietje doorheen: zo slik je geen wesp in en voorkom je de kans op een wespensteek in je mond.
• Voorkom een zweetgeur
Wespen houden van transpiratiegeur, dus zorg ervoor dat je een goede deodorant die zo goed als geurloos is. Wespen houden namelijk ook van sterke, zoete geuren.
• Brand wierrook
Als ze ergens niet van houden, is het wel rook. Steek dus regelmatig een wierrookje aan.
• Maak je eigen wespenval
Maak een flesje open en giet een beetje limonadesiroop of iets anders zoets op de bodem. De wespen komen er op af en kunnen niet meer wegvliegen.
• Citroen of sinaasappel met kruidnagel
Snij een citroen of sinaasappel doormidden en prik er een aantal kruidnagels in, wespen kunnen de geur hiervan niet aan.
• Neem tafels af met azijn
Wespen houden niet van de geur van azijn.
• Brand koffie
Vul een kommetje met gemalen, ongebruikte koffie en brand het. Sorry, het gaat wel een beetje stinken… Alles voor het goede doel!

bron: avrotros

Of bel / mail Ongediertebestrijding Twente en maak vandaag nog een afspraak.
Wij komen graag bij u in Markelo langs!

MARKELO

Om een wespennest uit te roeien, moet je zijn uitgerust met een volledig wespenpak en hoofddoek die aan de polsen, enkels en kraag is afgedicht. Een wespennest heeft meestal een enkele opening (meestal naar de bodem), waar de wespen binnenkomen en verlaten. Het is cruciaal dat de structuur van het wespennest niet wordt verbroken tijdens de behandeling of de geïrriteerde wespen verspreiden zich in alle richtingen en veroorzaken nog grotere problemen.

Een wespennest bevindt zich vaak buiten bereik, waarbij gebruik van een ladder en / of andere gespecialiseerde apparatuur is vereist. Als eliminatie noodzakelijk wordt geacht, is een ​​professionele wespenbestrijder geen overbodige luxe.