06 - 531 657 75

Voorkomen is beter dan genezen!

Ongediertebestrijding Twente lost niet alleen uw probleem op, maar zoekt ook naar de oorzaken. Met een passend advies zorgen wij ervoor dat uw ongedierte buiten blijft of een wespennest verwijdert.

Wij bestrijden op een professionele manier de meest voorkomende ongedierte zoals muizen, ratten, wespennesten, houtworm, boktor etc.

ENSCHEDE

Ons werkgebied is in Twente georiënteerd en zijn dan ook vaak in Enschede en omgeving actief.

Wij zijn specialist in het voorkomen en bestrijden van een wespennest maar ook ongedierte zoals muizen, ratten, wespen, houtworm, boktor, zilvervisjes, vliegen, kakkerlakken, etc. Dit doen wij voor o.a. particulieren, bedrijven en de agrarische sector in Enschede. Ons kwaliteitskeurmerk staat garant dat wij de uitvoering van werkzaamheden op een professionele werkwijze worden uitgevoerd.

 

Ons bedrijf kenmerkt zich door:

    Snelle service

    Persoonlijke aandacht en service

    Betrouwbaarheid en goede certificatie

 

Wist u dat er wereldwijd circa 50,000 verschillende soorten wespen waren? En dat daarvan maar een een paar in Nederland leven? Afgezien daarvan weten we dat ieder type wesp een ander soort wespennest bouwt met haar eigen DNA. Elk jaar wordt opnieuw een wespennest gebouwd. Dit gebeurd altijd wanneer het voorjaar begint. Dan begint de koningin met bouwen, want de koningin is een sterke wesp, want die overleeft de herfst en winter en dat maakt haar een bijzondere wesp. Als het wespennest is gebouwd, dan legt zij haar eitjes in het wespennest. Dat doet zij doordat zij in het voorafgaande jaar met mannelijke wespen gepaard heeft. Zij slaat het sperma van deze mannetjes wespen op in haar lichaam en kan wel tot 6 tot 7 maanden in haar lichaam zitten.

Een wespennest is een soort stad voor de kolonie dat raten en cellen bevat. Het nest bestaat uit fijngekauwd hout dat door middel van speeksel van de koningin een soort papier vormt.

Waar bouwen wespen hun wespennest?
Veelal bouwen wespen hun wespennest in en rondom het huis, omdat de koningin op zoek is naar een plek dat bescherming biedt tegen verschillende weertypes. Wespen gaan in en rondom een huis op zoek naar de kleinst gaten en spleten waar zij hun wespennest kunnen bouwen. De voornaamste plekken die zij opzoeken zijn:

• Wespennest in dakgoten
• Wespennest in dakranden
• Wespennest op de zolders
• Wespennest in de spouwmuren
• Wespennest in garages
• Wespennest in tuinhuizen
• Wespennest in boomstammen
• Wespennest in struiken

Kortom, wespen bouwen hun wespennest op plekken die moeilijk te bereiken zijn. Soms is het zelfs zo’n moeilijk te bereiken plek, dat het veel tijd kost om het nest te verwijderen. Een goed voorbeeld hiervan zijn wespennesten in de spouwmuren, want dit kan grote en nare gevolgen hebben voor de isolatie van het huis. Doordat de wespen zich in de spouwmuur nestelen, zal het isolatiemateriaal door de wespen kapot gemaakt worden, waardoor ze ruimte creëren voor hun eigen wespennest.

Heeft u last van een wespennest in of rondom uw huis?
Dan kan u beter deze bestrijden, want wespen kunnen akelig steken. Een wespensteek kan ervoor zorgen dat lichaamsdelen pijnlijk en opgezwollen zijn. Daarnaast is het mogelijk dat de luchtwegen kunnen opzetten en kan in het ergste geval leiden tot verstikking. Helemaal als een persoon allergisch is voor een wespensteek, want dan hij of zij snel haar EpiPen, moeten gebruiken en als ze dat niet heeft moet diegene zo snel mogelijk naar dokter om zich te laten behandelen. Kortom, er zijn redenen genoeg om een wespennest en wespen te bestrijden.

Eerst bestrijden en dan pas verwijderen.
Het is erg vervelend zo’n wespennest, maar de regel geldt dat u ten eerste het wespennest moet bestrijden voordat u het gaat verwijderen, want een actief wespennest verwijderen kan simpelweg niet. Een wespennest kan gezien worden als een stad vol wespen en zij vinden het heel vervelend als zij aangevallen worden. Daarom moeten deze wespen eerst bestreden worden, voordat deze weggehaald worden. Het weghalen van een nest noemen ze uiteindelijk het verwijderen van een wespennest, maar dit gebeurd als laatst en soms zelfs nooit, want wespen hergebruiken hun oude nesten nooit en vormen dan geen gevaar meer voor toekomst.

Wespennesten kun je laten bestrijden door een professional in te huren, maar dat kan je ook zelf. Indien men ervoor kiest wespennest te bestrijden door een professional, dan zal deze als volgt te werk gaan:

– hij zal het wespennest moeten traceren
– op basis van het nest bedenkt de wespenbestrijder de juiste oplossing.
– dan zal de wespen bestrijd de middelen gebruiken, zoals bestrijdingsmiddelen tegen wespen, die ervoor zorgen dat wespen in het nest zullen sterven.
– tenslotte zullen er eventueel stappen gezet worden om te voorkomen dat wespen op die plek zich weer gaan nestelen.

Daarnaast biedt te de professional voordelen:
– Deze biedt garantie op het verwijderen van het wespennest. Kortom, het wespennest zal daadwerkelijk verwijderd worden.
– Kan advies geven op het gebied van wespennesten die herhaaldelijk terugkomen in dezelfde omgeving.
– Kan duurzame oplossingen geven die voorkomen dat wespen zich zullen nestelen in dezelfde omgeving.
– Werkt met stoffen die alleen schadelijk zijn voor de wespen en niet voor de omgeving.

Wespennest zelf bestrijden?
Een wespennest kunt u zelf bestrijden, maar dan moeten er wel maatregelen genomen worden. Ten eerst zal je een wespenpak moeten aantrekken. Dit pak is gemaakt van een dikke stof waarmee je grotendeels beschermd bent, want het is zeker mogelijk dat wespen door het materiaal heen kunnen prikken. Als u eenmaal een wespenpak aan heeft getrokken, dan kunt u de wespen gaan bestrijden. Het bestrijden van wespen wordt veelal gedaan door het wespennest in te spuiten met wespenpoeder.

Het wespenpoeder dient dan gespoten te worden op de plek waar de wespen van en naar het wespennest vliegen. Hierdoor wordt het wespenpoeder verspreid over een groot aantal wespen en het wespennest zelf. Het wespenpoeder zal ervoor zorgen dat de wespen sterven, waardoor je het wespennest hebt bestreden. Toch komt het voor dat het wespenpoeder niet bestand is tegen grootte wespennesten.

bron: wespennest weghalen.nl

Bel of mail Ongediertebestrijding Twente en maak vandaag nog een afspraak.
Wij komen graag bij u in Enschede langs!

ENSCHEDE

Om een wespennest uit te roeien, moet je zijn uitgerust met een volledig wespenpak en hoofddoek die aan de polsen, enkels en kraag is afgedicht. Een wespennest heeft meestal een enkele opening (meestal naar de bodem), waar de wespen binnenkomen en verlaten. Het is cruciaal dat de structuur van het wespennest niet wordt verbroken tijdens de behandeling of de geïrriteerde wespen verspreiden zich in alle richtingen en veroorzaken nog grotere problemen.

Een wespennest bevindt zich vaak buiten bereik, waarbij gebruik van een ladder en / of andere gespecialiseerde apparatuur is vereist. Als eliminatie noodzakelijk wordt geacht, is een ​​professionele wespenbestrijder geen overbodige luxe.