Wespennest verwijderen

Wat te doen en wat niet te doen met een wespennest!!!

Wanneer de warmere dagen en langere nachten beginnen op te duiken, doen sommige bijzonder vervelende plagen dat ook. Plagen die onze gezellige zonnige middagen verpesten: wespen en hun wespennesten.

De aanwezigheid van een wespennest leidt er vaak toe dat huiseigenaren het heft in eigen handen nemen en proberen het nest zelf te verwijderen. Het wordt echter sterk aanbevolen dat u niet probeert om een ​​wespennest te verwijderen zonder professionele hulp, omdat dit schadelijker dan nuttig zou kunnen zijn.

Dit is wat u moet doen:
Neem contact op met Ongediertebestrijding Twente, want wij zijn de experts in het verwijderen van wespennesten. Je moet uiterst voorzichtig zijn bij het verwijderen van wespennesten, dus we hebben wat aanwijzingen gegeven over wat te doen en wat absoluut NIET te doen.

Ongediertebestrijding Twente kan wespennesten voor u verwijderen. We zijn altijd bij u in de buurt, of u nu in Almelo, Berkelland, Enschede, Enter, Goor, Hengelo, Holten, Lochem, Markelo, Oldenzaal, Rijssen en Wierden woont. We hebben lokale kennis en kunnen snel reageren op uw behoeften.

Als u wespen rondom uw huis of bedrijf begint op te merken en denkt dat er een nest in de buurt is, belt u Han Schorfhaar (06 – 531 657 75) of neemt u online contact met ons op om vandaag van het wespennest af te komen!

Hoe een wespennest NIET te verwijderen

Er zijn veel bronnen die online adviseren over de beste doe-het-zelfmethoden om een ​​wespennest te verwijderen. Wespen zijn agressieve wezens en vereisen weinig of geen ergernis om aan te vallen, dus het zelf proberen een wespennest te verwijderen, kan je zowel financieel als fysiek het nodige kosten. Ons advies: een wespennest zelf verwijderen is niet aan te raden!

 1. Een wespennest verbranden
  Het gebruik van vuur om een ​​wespennest te verwijderen is een zeer gevaarlijke taak en is geen succesvolle manier om de wespen uit te roeien. Wespennesten worden gemaakt van een dunne papiersubstantie die wordt geproduceerd door hout tot een pulp te kauwen, waardoor het zeer licht ontvlambaar is. Hierdoor kan het branden van een wespennest er vaak toe leiden dat niet alleen uw huis in brand vliegt, maar ook dat u pijnlijke brandwonden oploopt.

Een ander probleem met het verbranden van een wespennest is dat het geen effectieve manier is om een ​​wespenprobleem onder controle te houden. Dit komt omdat het niet alle wespen doodt. Het kan ertoe leiden dat de overgebleven wespen in het nest gewelddadig worden, evenals de wespen die buiten het nest op zoek zijn naar voedsel, waardoor ze jou en omstanders aanvallen.

 1. Water
  Water gebruiken wordt vaak beschouwd als een andere manier om van een wespennest af te komen. De waarheid is dat een wespennest ‘verdrinken’ helemaal geen effectieve methode is. Afhankelijk van de locatie van het nest kan het gebruik van water om een ​​wespennest te verwijderen, leiden tot verdere schade aan uw eigendom. Als het wespennest zich bijvoorbeeld op zolder bevindt en probeert het wespennest te verwijderen door ‘overstroming’, kan dit waterschade veroorzaken.

Als je probeert een nest te laten ‘verdrinken’, worden raakt u alle wespen niet kwijt. Net als bij het proberen een wespennest te verbranden, worden de wespen kwaadaardig en beginnen ze aan te vallen, waardoor je een handvol pijnlijke steken overhoudt.

 1. Een wespennest vernietigen met een knuppel
  Het vernietigen van een wespennest met een knuppel, racket of een ander voorwerp is een andere besproken verwijderingsoptie. Als je probeert een wespennest te verwijderen door het te vernietigen met een knuppel, loop je het risico om direct gestoken te worden, niet één keer maar meerdere keren. Dit kan met name gevaarlijk zijn als u allergisch bent voor wespensteken, omdat u anders in een anafylactische shock zou kunnen raken.

Met deze methode voor het verwijderen van het wespennest kom je dicht bij de korf, wat vaak genoeg is om ze te irriteren en een ​​aanval te veroorzaken. Een wespnest proberen te verwijderen met een knuppel, kan er vaak toe leiden dat je wordt gestoken voordat de taak is gestart.

Op de juiste manier van wespen afkomen

De beste manier om een ​​wespennest te verwijderen, is contact opnemen met Han Schorfhaar van Ongediertebestrijding Twente. Het lijkt misschien een gemakkelijke klus, maar een ongediertebestrijdingsdeskundige is vakkundig opgeleid om wespennesten op een veilige en efficiënte manier te verdelgen en te verwijderen, en dit is waarom:

Veiligheidsuitrusting:
een verdelger heeft de beschikking over persoonlijke beschermingsmiddelen en ademhalingsbeschermingsmiddele. Dit beschermt ze volledig tegen wespsteken, en waarborgt hun veiligheid bij het verwijderen van een wespennest

Werken in kleine ruimtes:
Ongediertebestrijding Twente is opgeleid en gekwalificeerd om te werken in kleine ruimtes zoals uw zolder. Hierdoor kunnen ze met succes een wespennest, van elk formaat, veilig van een woning verwijderen.

Deskundige kennis:
Ongediertebestrijding Twente beschikt over vakkennis over wespen; ze weten alles over hun gedrag en instincten en ook over het identificeren van de tekenen van een allergische reactie op wespensteken.

Professionele producten:
Ongediertebestrijding Twente is vakkundig geschoold om een ​​verscheidenheid aan ongediertebestrijdingsproducten te gebruiken die niet voor de consument beschikbaar is. Deze producten zijn krachtiger dan alle doe-het-zelfproducten op de markt en hebben een bewezen staat van dienst in het succesvol verwijderen van wespennesten.

Als je nog steeds vasthoudt dat jezelf een wespennest kunt en wilt verwijderen, is het ten zeerste aan te raden dat je:

 • Heb een goed doordacht plan en een exitstrategie;
 • Verwijder het nest ‘s nachts. Wespen zijn tijdens deze periode volgzaam en dus minder geneigd om te steken;
 • Draag beschermende kleding die armen, benen, handen, voeten en gezicht bedekt;
 • Vermijd het gebruik van zaklantaarns omdat dit de wespen zal waarschuwen voor wat u doet;
 • Houd kinderen en huisdieren op veilige afstand (dus als het wespennest zich in uw tuin bevindt, bewaar ze binnen).

Hoe een wespennest zelf te verwijderen

 • Benader het nest langzaam en stil ‘s nachts;
 • Neem een ​​vuilniszak en bedek het wespennest hiermee langzaam;
 • Maak het wespennest los van de boom of muur waaraan het is bevestigd en verzegel de zak;
 • Plaats de vuilniszak in een vuilnisbak met een strak gemonteerd deksel, bij voorkeur ver weg van het woonhuis.

Als het mogelijk is, is het een goed idee om een ​​blikje ongediertebestrijdingsproducten bij de hand te hebben om op het nest te spuiten voordat u het verwijdert.

Het is belangrijk op te merken dat als het wespennest zich op een moeilijk bereikbare plaats bevindt, zoals onder uw goten, of hoog in een boom, u NIET zelf het nest moet verwijderen, omdat dit tot ernstig letsel kan leiden. Bovendien zou u NIET moeten proberen een wespennest te verwijderen, als u allergisch bent voor wespensteken, of denkt dat u dat zou kunnen zijn!

Hoe wespennesten te voorkomen

Door de onderstaande stappen te volgen, kunt u voorkomen dat wespen hun nest in uw huis en / of tuin bouwen:

 • Voer regelmatig onderhoud uit om ervoor te zorgen dat alle scheuren en potentiële toegangspunten worden afgesloten;
 • Installeer horren op ramen en deuren om te voorkomen dat wespen je huis binnenkomen;
 • Plaats wespvallen rond je tuin. Deze kunnen worden gekocht bij uw lokale doe-het-zelfzaak of online. Als alternatief kunt u er zelf een maken met een lege fles, water en suiker.

Heeft u een wesp nest gevonden in uw huis of tuin en heeft u hulp nodig bij het verwijderen ervan? Neem vandaag nog contact op met Ongediertebestrijding Twente!