06 - 531 657 75

bestrijding

Onderstaand wat enkele tips om preventief minder last te hebben van ongedierte of wespen.

Door ervaring en kennis van de levenscyclus en leefgewoonten van het ongedierte en wespen (wespennest), passen we de juiste bestrijding toe. Dit doen we door bestrijdingsmiddelen te gebruiken of door het toepassen van de juiste methoden. Bekijk hier onze werkwijze (bron Tubantia).

Als bijvoorbeeld een wespennest wordt gelokaliseerd, kan dit vaak worden geëlimineerd door een spray in de opening aan te brengen. Insecticide stof formuleringen zijn vooral effectief, maar vereisen een ‘bulb’ of ‘balg’ stofdoek om verschillende pufjes van het stof in de nestopening af te geven. Insecticide stof dat in de opening wordt geblazen, dringt verder dan sprays door in het wespennest en wordt door de kolonie grondiger getransporteerd.

Ongediertebestrijding Twente zal werken met de manier van bestrijden en verwijderen die voor uw situatie het beste werkt. Wij zij onder andere actief in Almelo, Berkelland, Enschede, Enter, Goor, Hengelo, Holten, Lochem, Markelo, Oldenzaal, Rijssen en Wierden.

Bel 06 – 531 657 75 of mail en maak vandaag nog een afspraak. Wij komen graag bij u langs!

U kunt ons altijd bellen of mailen voor vragen. Wij staan u graag ter woord!

Preventie

De beste manier om de dreiging van wespen te verminderen is het minimaliseren van aantrekkelijke voedselbronnen. Mensen die buitenshuis eten, moeten eten en drinken bedekken totdat ze klaar zijn om de maaltijd te nuttigen. Morsen en restanten moeten snel worden opgeruimd. Vuilnisbakken moeten uitgerust zijn met goed passende, bij voorkeur zelfsluitende deksels. Soortgelijke saneringsmaatregelen moeten worden genomen bij terrasjes, productstands en andere voedselinrichtingen. Indien mogelijk moeten vuilnisbakken en afvalcontainers niet in de buurt van tafels, deuren en andere drukke ruimtes worden geplaatst. Vuilnisbakken moeten ook worden uitgerust met een vuilniszak en regelmatig worden leeggemaakt en gereinigd.

Het handhaven van hoge niveaus van preventie vroeg in de zomer zal ertoe bijdragen dat gebieden later in het jaar minder aantrekkelijk worden voor de wespen. Deze aanpak is vooral handig voor parken en andere openluchtrecreatie-sites. Appels, perziken en ander gevallen fruit moeten worden opgeruimd en weggegooid.

VERMIJDEN

Een andere richtlijn voor laat-seizoen-wespen is vermijden. De werkwespen zijn zelden agressief en zullen gewoonlijk niet prikken tenzij ze worden lastig gevallen. Mensen moeten de verleiding weerstaan om te meppen, zodat de meeste steken kunnen worden voorkomen. Als een wesp in je voertuig bin- nenkomt, stop je de auto en open je alle ramen zodat de wesp kan ontsnappen. Wees uiterst voorzich- tig wanneer u drinkt uit een blikje want een wesp kan er ingekropen zijn. Zwelling als gevolg van een wespenteek in de mond kan bijzonder gevaarlijk zijn. Vermijden is ook verstandig als een wespennest zich hoog in een boom bevindt, of ergens anders afgelegen. In de late herfst en in de winter sterven de koloniën met het begin van koude weer. De verlaten nesten worden niet hergebruikt en vallen al snel uiteen.

AFWEERMIDDELEN

Shirts en broeken met lange mouwen zijn de beste optie tijdens het wandelen of kamperen. Vermijd geurende zepen, shampoos, deodorants en parfums omdat deze wespen aantrekken (suikerverbinding – alcohol)

NESTEN ZOEKEN

Het in de zomer doorzoeken van de tuin naar wespennesten kan helpen bij het voorkomen van een pijnlijke ontmoeting tijdens het maaien of tuinieren, of bij spelende kinderen!

WESPENSTEEK

Eerste hulp bij wespensteek – De gevolgen voor de gezondheid van een wespensteken variëren sterk.
De meeste mensen ervaren pijn, jeuk, roodheid en plaatselijke zwelling, die kunnen worden verminderd door uitzuiging en een ijspakket. Het reinigen van de de wespensteek met water en zeep kan ook helpen om infecties te voorkomen.

Omgekeerd: ongeveer één procent van de bevolking is overgevoelig voor het gif en kunnen een moge- lijk levensbedreigende allergische reactie hebben. Tekenen en symptomen zijn netelroos, wijdverspreide jeuk, moeite met ademhalen of slikken, zwelling van het gezicht, keel of mond, duizeligheid, snelle pols en een daling van de bloeddruk. Omdat de dood in enkele minuten kan optreden, moeten mensen die dergelijke symptomen ervaren onmiddellijk medische hulp krijgen. Ze moeten niet wachten om te zien of de symptomen verdwijnen.

Mensen die overgevoelig zijn voor wespensteken wordt vaak geadviseerd om een auto-injecteur (bijv. EpiPen) te dragen, die onmiddellijk na een steek toegediend moet worden. Na de injectie is het nog steeds verstandig om naar een eerstehulpafdeling te gaan om ervoor te zorgen dat de symptomen
niet terugkeren. Mensen die matige tot ernstige allergiesymptomen hebben gehad of in het verleden herhaaldelijk zijn gestoken, zouden moeten overwegen om te worden onderzocht op overgevoeligheid door een dermatoloog – een voorzichtige voorzorgsmaatregel voor het geval ze in de toekomst opnieuw worden gestoken.

Mensen die overgevoelig zijn voor wespensteken worden vaak geadviseerd om epinefrine te dragen.